TU Delft

BK2OV2 Modelstudie 2D/3D

Inleiding

Modelstudie 2D/3D introduceert de informatica bij overdrachtstechnieken en is een vervolg van het moduul OV1. Modelstudie is samen met Vormstudie en Handtekenen een onderdeel van Overdracht en Vorm 2 - Structuur en Detail met als overkoepelend thema vorm en visualisatie.
Aan de hand van een ontwerp opgave voor een eengezinswoning leer je de computer te gebruiken tijdens een ontwerp project.
Aan het einde van het moduul ben je in staat een voorlopig ontwerp te modelleren, ontwerpen en visualiseren met behulp van de computer. Hiervoor wordt gewerkt met Autodesk Revit. Dit is een BIM-software. BIM staat voor Building Information Modeling, hetgeen kort gezegd betekent dat alle informatie die nodig is om een gebouw te ontwerpen en te bouwen in een enkel computermodel staat.

Software


Er wordt gewerkt met Autodesk Revit 2016. Deze software moet je zelf op je laptop installeren. Hoe dit moet staat beschreven in de installatie handleiding van @Hok. Deze kun je downloaden op: http://adhok.bk.tudelft.nl/site/manuals/installation-guides/
Revit draait alleen onder Windows. Als je een Mac hebt, dan moet je gebruik maken van een van de mogelijkheden om Windows op je Mac te draaien. Voor advies en assistentie kun je terecht bij @Hok Student ICT Support.
Voor de opdracht is Revit Architecture in principe voldoende, maar het is handig om alvast de volledige Revit suite te installeren.

Handboek Modelstudie

We hebben voor jullie een handboek gemaakt waarin alle opdrachten per workshop duidelijk staan omschreven. Hier staat ook duidelijk in waarop we beoordelen en welke producten moeten worden ingeleverd. We verzoeken jullie uitdrukkelijk dit handboek te printen en mee te nemen naar de workshops. Per workshop is er ook notitieruimte waar je extra aandachtspunten zelf kunt opschrijven.

Handboek voor BK2OV2

Quicklinks:
BK2OV2 Quicklinks:
TOI-Pedia Logo

Digital course materials and tutorials library


» compleet overzicht
Script Icon 55

Fix IES location (2010-01-15)

» more scripts
loading...
Contact:
TOI, TU Delft
Faculty of Architecture

e-mail: toi-bk@tudelft.nl
student mailpolicy

Visit:
room 01+.West.040
Faculty of Architecture
Building 8
Julianalaan 134
2628 BL Delft

Postal address:
TOI, room 01.West.130
P.O. box 5043
2600 GA Delft

3D Print Lab:
room 01.West.040

website feedback